Een volle bos haar is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Iedereen verliest dan wel veel haar in zijn leven, maar dit groeit niet bij iedereen ook weer terug. Hierdoor kunnen plekken met dun haar ontstaan, of zelfs geheel kale plekken. In sommige gevallen kunnen mensen hun eigen kale hoofd wel waarderen, maar het kan ook dat je dit zeer onwenselijk vindt en dus op zoek gaat naar een oplossing. Een mogelijke oplossing voor dit probleem is het kiezen voor een haartransplantatie. Maar voordat je aan zo’n behandeling begint wil je natuurlijk wel weten hoeveel dit gaat kosten en naar welke kliniek je het beste kan gaan. 

Wat moet er gebeuren?

De kosten van een haartransplantatie zijn lastig in te schatten en verschillen per haartransplantatie kliniek. Helaas kunnen we je hier niet een prijskaartje geven waardoor jij weet of je wel of niet een behandeling wilt ondergaan. Dit komt omdat de kosten van een haartransplantatie afhankelijk zijn van veel verschillende factoren. Eén van de belangrijkste factoren is het oppervlak dat gevuld moet worden. Het kan bijvoorbeeld dat je slechts een kleine kale plek hebt in je kruin of dat je alleen een paar plekken hebt waar de haargroei erg dun is. In dit geval is het oppervlak zeer klein en dit zal dus minder duur zijn dan iemand die helemaal kaal en dus een zeer groot oppervlak heeft dat behandeld moet worden. 

Kies een behandeling

Een andere belangrijke factor voor de kosten van een haartransplantatie is de behandelmethode die wordt gekozen voor het haarimplantatie traject. Er is namelijk niet één standaard behandelmethode voor een haartransplantatie maar verschillende methodes met elk hun eigen voor en nadelen. De drie meest voorkomende methodes zijn de FUT-methode, de FUE-methode en de haarstamcel transplantatie (HST). Natuurlijk is het belangrijk om je goed te verdiepen in wat deze verschillende behandelingen precies inhouden en welke behandeling het beste aansluit bij jouw wensen. Het is hierbij wel van belang om ook rekening te houden met de kosten. In de meeste gevallen is de FUT-methode de meest goedkope behandeling en de haarstamcel transplantatie (HST) de meest dure behandeling. Let bij het kiezen van de behandeling dus goed op de kosten die dit met zich meebrengt. 

Wordt mijn behandeling vergoed?

Misschien vind je alle behandelingen veel te duur en hoop je dat de haartransplantatie wordt vergoed door je zorgverzekeraar. Helaas is dit in geen enkel geval zo en zal je de behandeling altijd volledig zelf moeten betalen. Een behandeling wordt namelijk alleen vergoed als hiervoor een medische noodzaak is. Een haartransplantatie wordt puur vanuit cosmetisch oogpunt gedaan en zal daarom niet worden vergoed. 

Tips: Een goede haarverzorging is belangrijk.