Keratinebehandelingen- Goed of slecht voor je haar?

Wat is een keratinebehandeling eigenlijk?
Velen denken dat een keratinebehandeling een straightener/relaxer is. Aan de ene kant best logisch aangezien tot enkele jaren geleden alle keratines formaldehyde bevatten. En ook nog in een hoge dosis. Formaldehyde zorgde ervoor dat het haar gemakkelijker steil werd  en ook steil bleef. Iemand met krullen verloor dus zijn/haar krullen. Ook zorgde het ervoor dat haar dat chemisch behandeld was op den duur droog werd en ging breken. Toen de wetgeving hier in Europa veranderde werden fabrikanten verplicht om formaldehyde vrije versies te maken. Helaas is het zo dat bepaalde merken nog steeds een beetje formaldehyde bevatten of dat men die heeft vervangen door sodium hydroxide (wat in relaxers zit), zodat het haar toch nog gemakkelijker steil wordt.

Daarom maken we in onze salon gebruik van de keratine van GKhair. Een keratine die het haar NIET per definitie steil maakt. Het product ZELF maakt het haar namelijk niet steil, maar dat gebeurt door de manier van toepassen. Er zijn namelijk verschillende technieken om de GKhair keratine te gebruiken. Zo is het dus mogelijk om het haar zo steil mogelijk te krijgen, maar het is ook gewoon mogelijk om de krullen of volume te behouden!

Wat doet een keratine dan wel?
Een keratinebehandeling zorgt ervoor dat het haar handelbaar, pluisvrij en vooral weer GEZOND wordt. Het vult verloren gegane keratine in haar weer aan, zodat het haar weer terugkeert naar haar jonge status.  Het is dus echt een treatment.
De keratine van GKhair bevat bovendien Juvexin. Juvexin (een speciale mix van proteïnen en peptides) dringt door de haarschacht en zorgt voor belangrijke conditionerende en vochtinbrengende bestanddelen. Dit verbetert de zachtheid en vermindert frictie, waardoor het haar beter bestand is tegen hitte. Op zowel nat als droog haar is er minder klitvorming tijdens het borstelen, waardoor het haar minder snel zal breken en de algehele handelbaarheid verbetert.

De keratine van GKhair is een semi-permanente behandeling. Het tast de structuur van het haar niet aan. Krulbehoud is dus gewoon mogelijk. Wil je je haar liever steil dragen..ook dat kan. Hou er wel rekening mee dat het haar na het wassen niet zo steil blijft als bij een relaxer. Je zal het dus moeten föhnen en tangen om het weer helemaal steil te krijgen. Je zal wel in de helft van de tijd die je normaal nodig hebt klaar zijn.

Hoe ziet het haar eruit na een treatment?
Zie hier twee voorbeelden. Op de foto’s zie je drie momenten: voor de behandeling, na de behandeling en na het wassen.

flexhairandbeautysalon_gkhair_keratine_krul

flexhairandbeautysalon_gkhair_keratine_steil

Zoals je op de eerste foto ziet, is krulbehoud wel degelijk mogelijk. Bekijk het resultaat hieronder ook maar eens.

Keratinebehandeling

De keratinebehandeling blijft tot wel 5 maanden in je haar. Maar wil je het een keer uitproberen, kies dan voor de Fast Blow Dry Treatment. Deze keratinebehandeling blijft tot 3 wasbeurten in je haar. Gezond, pluisvrij en handelbaar haar voor een betaalbare prijs.
Bel voor meer informatie naar de salon.